Moka Logo

E-ticaret Sitenizi Nasıl Hızlandırabilirsiniz?

Gelişen teknoloji ve beraberinde getirdiği imkanlar ile birlikte e-ticaret serüveni de artan bir ivme kazanmıştır. Günümüzde, hemen her firmanın bir e-ticaret sitesinin var olduğunu söylemek mümkündür. Bu durum ise rekabet hacminin artış göstermiş olmasının en temel nedenidir.

Rekabetin bu denli yüksek olduğu bir dönemde e-ticaret yapmak ve artan bir ivme kazanmak ise, sitede sunulan imkanlara bağlıdır. Bu çerçevede site hızı yüksek olmalı, ödeme altyapısı ise zahmetsiz ve güvenli olmalıdır.

Site Hızı Neden Önemlidir?

E-ticaret sitesi sahibi olan kişilerin geri plana attığı ancak son derece önemli olduğu bilinen site hızı, satış, trafik ve sıralama oranını doğrudan etkilemektedir. Bu çerçevede site hızının önemine ve “Site hızı neden önemlidir?” sorusunun cevabına yönelik detayların aşağdıa verildiği şekilde örneklendirilmesi mümkündür;

• Sitenizin açılma hızının 1 saniye veya altında olması, sitenizin iyi çalıştığını gösterir. Bu sayede sitenize gelen hedef kitleniz, hızlı bir erişim sağlar.

• Sayfa açılma süresinin 7 saniye veya altında olması, siteniz açısından istenen bir durum değildir. Bunun temel nedeni, müşterilerinizin bu kadar beklemek yerine başka sitelere bakma eğilimine sahip olmalarıdır.

• Yapılan araştırmalar, ortaya şu verileri çıkartmıştır; kullanıcıların %47’lik bir kısmının tercihi, sayfa yüklenme hızının 2 saniye veya altında olmasına yöneliktir. %53’lük kısmın ise 3 saniyelik yüklenme hızı durumunda siteyi terk ettiği bilinmektedir. Bu sebeple sitenizi ziyaret eden hedef kitlenizin, sitenizde kalmasının yolu hız optimizasyonudur.


E-Ticaret Sitesi Nasıl Hızlandırılır?
1. Hız Testi Yapmak E-ticaret sitesi hızlandırma konusunda atılması gereken ilk adım, hız testi yapmaktır. Bu sayede sitenin mevcut durumu görülecek, atılması gereken adımlar şekillendirilecektir. Doğru adımlar atmanın yolu, sorunun doğru bir şekilde tespit edilmesinden geçmektedir.

2. Görsel Boyut Optimizasyonu E-ticaret sitesi hızlandırma konusunda görsel boyutu optimizasyonu yapmak da son derece önemlidir. Bunun temel nedeni, görsel boyutlarının site yüklenme hızı üzerinde doğrudan bir etkiye sahip olmasıdır. Bu çerçevede belirlenen ideal yüklenme boyutu ise 200 KB olarak bilinmektedir.

3. 301 Yönlendirmesi Azaltma 301 yönlendirilmesi, önceden var olan bir sayfanın, yeni bir başka siteye yönlendirilmesi sürecini kapsamaktadır. Bu, sunucuya iki kez yönlendirme yaptırıyor olması sebebiyle pek de istenmeyen bir durumdur. Bu sayfaların sayısını azaltmak ise, sunucu yükünü azaltarak site hızının artmasını sağlayacaktır.

4. Çalışmayan Linkleri Kaldırmak Site üzerinde çalışmayan linklerin bulunması, çok fazla 404 hatasının görülmesi, sitenizin zaman içerisinde yavaşlamasını beraberinde getirecektir. Bu sebeple söz konusu linklerden kurtulmak oldukça önemlidir.

E-Ticaret Sitelerinde Sanal Pos Önemi E-ticarette site hızı kadar müşterilerinize güvenilir, hızlı ve kolay bir ödeme yöntemi sunmanızda büyük önem taşıyor. Müşterilerinizin alışveriş de sepet terk oranını azaltmak için alternatif ödeme yöntemleri sunmanız, güvenilir bir sanal pos altyapısı kullanmanız sizi e-ticarette öne çıkartacak maddelerden bir diğeri.

Kolay, hızlı ve işinize özel ödeme çözümleri sunan Moka Sanal POS ile tanışın!


Diğer Bloglar

Yeniliklerimizden haberdar olmak için bizimle iletişimde kalın!

Email adresinizi girerek Moka'dan haberdar olmaya devam edebilirsiniz.

Haber Bülteni
moka-logo-white

Moka Ödeme ve E-Para Kuruluşu A.Ş. 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Kanunu kapsamında lisanslı bir ödeme kuruluşudur.

Moka
Biz Kimiz?Moka'dan HaberlerMoka'da Kariyer

© 2022 Moka - Tüm hakları saklıdır. Site içerisindeki içerikler izinsiz kullanılamaz.

Moka 100%

İş Bankası Logo

kuruluşudur.

Bu web sitesinde kullanıcı deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı Bilgi