Moka Logo

E-ticarete Nasıl Başlanır?

Alto

E-ticaret, artık hayatımızın her anında kıyafetten teknolojik ürünlere ve hatta gıda maddelerine kadar tüm ihtiyaçlarımızı e-ticaret firmaları vasıtası ile sağlıyoruz. Bu durum işletmelerin bu alana yönelik yatırımlarının artmasına yol açtı. Peki, yeni başlayanların e-ticaret yapmak için dikkat etmeleri gereken hususlar nelerdir? E-ticarete sıfırdan nasıl başlanır?

Adım Adım E-ticarete Başlamak
E-ticarete başlamak isteyen kişiler açısından var olan en temel gereklilik planlamadır. Bu alanda hizmet sunmaya başlamadan önce her detayı planlamak düşünmek gerekir. Bu çerçevede adım adım yapılması gereken planlamalar şunlardır;

1. Adım: Satılacak Ürüne Karar Vermek
‘‘E-ticarete nasıl başlanır ve e-ticaret nasıl yapılır?’’ diye soran kişilerin öncelikle satacakları ürüne karar vermeleri gereklidir. Sağlıklı bir iş planı yaparken satacağınız ürünün piyasa değeri de araştırılmalıdır. Ürünü satmaya karar vermeden önce ürünün satış potansiyelinin farkında olunmalıdır.

2. Adım: Görsel Çalışmalar ve Platformlar
Görsel çalışmalar, birçok firma açısından geri plana atılan ancak büyük bir önem arz eden çalışmalardan biridir. Ürünün pazarlamasının sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için firmanın özgün bir logoya, e-ticaret altyapılı web sitesine, sosyal medya paylaşımlarına ve ürün çekimine ihtiyaçları vardır. Özellikle fotoğrafların ürünü tam anlamıyla yansıttığından emin olunmalıdır.

3. Adım: Analiz
Ürün analizi yapmak, satış yapmak için yeterli değildir. “E-ticarete nasıl başlanır?” diyen kişilerin rakip analizi yapmaları da gereklidir. Çünkü satış yapılması istenen ürünün mevcut satışını yapan firmalar vardır. Bu sebeple rakiplerin artı ve eksi yönlerini bilerek harekete geçmek avantajlıdır.

4. Adım: Güvenlik
Özellikle ödeme konusunda güvenli yöntemler tercih edilmelidir. Bu durum, hem firma hem de müşteri açısından oldukça önemlidir. iki taraftan herhangi birinin istenmeyen bir durumla karşı karşıya kalmaması için e-ticarette güvenli alışverişin olmazsa olmazı Moka Sanal POS! Moka Sanal POS ile verilerin güvende olduğunu ve ödeme konusunda bir sorun yaşamayacağını bilen müşterileriniz rahatça alışveriş yapabilir, firmanız ise itibar kazanır. Siz de Moka ile şimdi tanışın!


Diğer Bloglar

Yeniliklerimizden haberdar olmak için bizimle iletişimde kalın!

Email adresinizi girerek Moka'dan haberdar olmaya devam edebilirsiniz.

Haber Bülteni
moka-logo-white

Moka Ödeme ve E-Para Kuruluşu A.Ş. 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Kanunu kapsamında lisanslı bir ödeme kuruluşudur.

Moka
Biz Kimiz?Moka'dan HaberlerMoka'da Kariyer

© 2022 Moka - Tüm hakları saklıdır. Site içerisindeki içerikler izinsiz kullanılamaz.

Moka 100%

İş Bankası Logo

kuruluşudur.

Bu web sitesinde kullanıcı deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı Bilgi