Moka Logo

Instagram Çekilişi Nasıl Yapılır?

En popüler sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, aynı zamanda e-ticaret açısından da en popüler platformlardan biridir. Öyle ki, birçok e-ticaret sitesinin ve firmanın mevcut işlerinde Instagram’da büyük oranda zaman ayırdığını söylemek dahil mümkündür. İşletmelerin Instagram hesaplarını geliştirerek daha geniş kitlelere hitap eder hale gelmesinin ve hatta satışlarını doğrudan arttırmasının yolu ise Instagram çekilişleridir. ‘Instagram çekilişi nasıl yapılır?’ sorusuna yönelik derlenen cevaplar ise aşağıda verildiği gibidir.

Instagram Çekilişi Yapma İpuçları

E-ticaret dönüşüm oranlarında artan bir içme yakalamak isteyen kişiler ve firmalar için en temel yöntemlerden biri Instagram çekilişleridir. Bu çekilişler vasıtası ile hesaplarını kısa sürede geniş kitlelere hitap eder hale getiren kişi ya da işletmelerin, bu çerçevede gelir oranlarını da artırdıklarını söylemek mümkündür. Ancak çekilişlerinden yüksek verim almanın yolu, belirli noktalara dikkat etmekten geçmektedir. Söz konusu noktalar ve detayları ise aşağıda verildiği gibidir.

Ürün Seçimi

Instagram çekili yaparken dikkat edilmesi gereken en temel unsur, ürün seçimidir. Kişilerin ürün seçimi yaparken hedef kitlenin istek ve beklentilerini göz önünde bulundurmaları gereklidir. Aksi durumda ürün sebebiyle çekiliş rağbet görmeyecektir. Bu da çekilişi düzenleyen kişi ya da firmalar açısından istenen bir sonuç değildir.

Katılım Koşulları

Instagram çekilişi ve etkileşimleri çerçevesinde ne önemli yönlerden biri de çekilişe katılım şartlarının belirlenmesidir. Bu yönlerin sağlıklı bir şekilde belirlenmemesi, beklenen sonucun elde edilmesi sürecini doğrudan hızlandıracaktır. Bu sebeple çekilişe katılım şartları zor olmamalıdır. Ancak bu şartların etkileşimi arttırmak amacıyla belirlendiği de unutulmamalıdır. Örneğin çekiliş düzenleyen hesapların çekiliş postunun hikayede paylaşılmasını istemeleri, kullanıcılar açısından istenmeyen bir durumdur. Evet, bu şartın etkileşimi artırıcı yönü vardır ancak çekilişe katılan kişi sayısını da aynı oranda azaltacağı unutulmamalıdır.

Çekiliş Süresi

Instagram çekilişi düzenlemek isteyen kişilerin çekiliş süresine özellikle dikkat etmeleri gereklidir. Çekiliş süresinin 1 veya 2 günden fazla olması, süreci uzatacağı için katılımcının ilgisini de azaltacaktır. Bu sebeple süresin maksimum 2 gün ile sınırlı tutulması yeterlidir.

Hashtag Kullanımı

Birçok çekiliş düzenleyicisinin geri plana attığı unsur, hashtag kavramıdır. Oysa bu kavramın, post etkileşimi ile yakın bir ilişkisi vardır. Özellikle birçok kişinin #çekiliş hashtagini düzenli aralıklarla arattığı ve burada var olan çekilişlere katıldığını söylemek mümkündür.

Şeffaf Açıklama

Çekiliş sonucunun daha güven verisi olması için sonuçlar şeffaf bir yöntemle katılımcılara açıklanmalıdır. Birçok kullanıcının bunun için canlı yayın yapmayı tercih ettiğini söylemek mümkündür.

Instagram’da Çekiliş Yapmak Yasak Mı?

Özellikle fenomen hesapların Instagram çekilişlerine karşı ilgisi oldukça yüksektir. Mevcut kitlesini daha fazla genişletmek isteyen fenomen hesapların bu çerçevede çekilişe başvurduklarını, hatta bu yöntem ile kazanç elde ettiklerini söylemek dahil mümkündür. Bu durumun en temel sonucu ise, “Instagram’da çekiliş yapmak yasak mı?” sorusudur. Özellikle belirli dönemlerde meydana gelen olumsuz çekiliş gelişmelerinin bu duruma sebebiyet verdiğini söylemek mümkündür.

Şirketler ya da fenomen hesaplar nezdinde gerçekleştirilen ve büyük yatırımları ve karşılığı nakit olmayan unsurları baz alan çekilişler, Milli Piyango İdaresi’nin sorumluluğuna tabii kılınmıştır. Bunun temel nedeni, herhangi bir somut karşılığı olmayan ya da verilen vaatleri yerine getirmeyen çekilişlerin meydana getirdiği olumsuz sonuçları ortadan kaldırmaktır. Bu nedenle önce ilgili kurumdan izin alınmalıdır.


Diğer Bloglar

Yeniliklerimizden haberdar olmak için bizimle iletişimde kalın!

Email adresinizi girerek Moka'dan haberdar olmaya devam edebilirsiniz.

Haber Bülteni
moka-logo-white

Moka Ödeme ve E-Para Kuruluşu A.Ş. 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Kanunu kapsamında lisanslı bir ödeme kuruluşudur.

Moka
Biz Kimiz?Moka'dan HaberlerMoka'da Kariyer

© 2022 Moka - Tüm hakları saklıdır. Site içerisindeki içerikler izinsiz kullanılamaz.

Moka 100%

İş Bankası Logo

kuruluşudur.

Bu web sitesinde kullanıcı deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı Bilgi