Moka Logo

Pazaryeri Sitelerinde Nasıl Satış Yapılır?

İnternette para kazanmak, günümüzde hemen her insanın başlıca hayallerinden biridir. Bu durum, sizler ile aynı hayali paylaşan binlerce, belki de milyonlarca insanın olduğu anlamına gelmektedir. Bu sebeple söz konusu hayali gerçekleştirebilmenin yolu, gerçekçi hedefler koymaktan ve donanımlı bir yapıya kavuşmaktan geçmektedir. Söz konusu donanım seviyesine ulaşmak için disiplinli bir şekilde çalışan kişilerin vardığı nihai sonuç ise online pazaryerleridir.

Peki pazaryeri nedir, bir pazaryeri web sitesinde nasıl satış yapılır?

Pazaryeri Nedir?
Marketplace olarak da adlandırılan pazaryerleri, günümüzde popüler hale gelen e ticaret iş modellerinden biridir. Farklı büyüklüklerde olan ve farklı zamanlarda kurulan firmalara hizmetlerini sunma imkanı sağlayan bu platformların, aynı zamanda en karlı iş modellerinin başında geldiğini söylemek de mümkündür. Ancak tüm satıcıları bir çatı altında toplayan online pazaryerlerinin beraberinde getirdiği avantajlara ek dezavantajların var olduğunu belirtmekte de fayda vardır. Bu çerçevede ele alınması mümkün olan avantajlar ve dezavantajlar ise aşağıda derlendiği gibidir.

Pazaryeri sitelerinde satış yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
**Kayıt olun:**Pazaryeri sitelerine ücretsiz olarak kayıt olabilirsiniz. Kayıt sırasında, kişisel bilgilerinizi ve ürünlerinizin bilgilerini eklemeniz gerekebilir.

**Ürünleri listeleme:**Ürünlerinizi sitenin listeleme bölümünde yer alan formu doldurarak listeleyebilirsiniz. Bu aşamada, ürünlerinizin fotoğraflarını, açıklamalarını ve fiyatlarını belirlemeniz gerekecektir.

Satış için onay bekleme: Pazaryeri sitelerinde, ürünlerinizin listelenmesinden sonra onay süreci başlayacaktır. Bu süreçte, sitenin kurallarına uygunluğunuz kontrol edilecektir.

Siparişleri karşılama: Siparişleri aldığınızda, müşterilerinize ürünleri göndermek ve onların ödeme işlemlerini tamamlamak sizin sorumluluğunuzdadır.

İletişim: Müşterilerinizle iletişim halinde olun. Onların sorularına ve sorunlarına hızlı ve profesyonel bir şekilde yanıt verin.

Geri bildirim: Müşterilerinizin geri bildirimlerine önem verin. İyi geri bildirimler almak, daha fazla müşteri çekmenize yardımcı olabilir.

Sitenin kurallarına uygunluk: Pazaryeri sitelerinde satış yaparken, sitenin kurallarına uymanız önemlidir. Kurallara uygun olmayan davranışlarınız, hesabınızın kapatılmasına neden olabilir.

Online Pazaryerleri Avantajları
E-ticaret ekosistemine uygun olarak geliştirilen ve bu çerçevede ortaya çıkan ihtiyaçlara çözüm olanağı sağlayan kurumsal yazılım çözümlerinden olan online pazaryerleri, bünyesine birçok avantaj barındırır. Bu avantajlar şunlardır;

• Özellikle mevcut hizmetlerine yeni başlayan ya da e ticaret yaparak para kazanmak istediği halde önce mevcut koşulları gözlemlemek isteyen kişiler için online pazaryerleri idealdir.
• E ticarete başlamak istediği halde bu işe bütçe ayırmak istemeyen, önce mevcut Pazar koşullarını gözlemlemek isteyen kişilerin, bütçe ayırmak zorunda kalmadan internetten satış yapmalarının yolu online pazaryerleridir.
• E pazaryeri platformlarının büyük işletmeler ile küçük işletmelere aynı imkanları yarattıklarını söylemek mümkündür. Özellikle görünürlük kazanmak isteyen işletmeler açısından bu büyük bir fırsattır.
• İnternetten satış yapmak isteyen kişilerin hazır bir müşteri kitlesi ile tanışmalarının yolu pazaryerleridir. Sundukları binlerce hizmet ve elde ettikleri binlerce deneyim sayesinde hatırı sayılır bir müşteri kitlesine sahip olan pazaryerleri, bu müşteri kitlesinden yararlanma imkanını doğrudan firmalar sunmaktadır.

Pazaryeri Sitelerinde Satış Yapmak
Ülkemizde ve dünya genelinde hizmet sunan birçok online pazaryeri mevcuttur. Türkiye’deki pazaryerlerinin şu şekilde örneklendirilmesi mümkündür;

• Hepsiburada • N11 • Trendyol • Gitigidiyor • Çiçeksepeti • Sahibinden • Pazarama

Bu pazaryerlerinin her birinin kendine özel satış şartları ve komisyon oranları da mevcuttur. Ancak neredeyse tamamının ortak şartı; şirket sahibi olmaktır.
İnternet üzerinden satış yapmak, belirli şartlar neticesinde serbesttir. Örneğin satılan her ürün için fatura kesilebilmeli ve vergi yükümlülükleri yerine getirilmelidir. Aksi durumda söz konusu işlemi gerçekleştiren ya da gerçekleştirilmesine destek olan kimse yükümlülükten kurtulamayacaktır. Bu sebeple online pazaryerlerinde satış yapmak isteyen kişilerde bu şartın arandığını söylemek mümkündür.

Anonim şirket, limited şirket ya da şahıs şirketi gibi şirket türlerinden birine sahip olan kişilerin ise yukarıda verilen pazaryerlerinden birine ya da birkaçına üye olarak satışa başlamaları mümkündür. Her bir pazaryerinin üyelik formu ve şartları da kendi sitelerindeki formlar aracılığıyla kullanıcılara sunulmaktadır.

Pazaryeri satış kanallarınıza kendi web sitenizi yükleyerek yüksek komisyon oranlarını dengeleyebilirsiniz. Moka’nın sunduğu kolay ve güvenilir e-ticaret altyapısı ile Sanal POS başvurunuzu buradan yapabilirsiniz.


Diğer Bloglar

Yeniliklerimizden haberdar olmak için bizimle iletişimde kalın!

Email adresinizi girerek Moka'dan haberdar olmaya devam edebilirsiniz.

Haber Bülteni
moka-logo-white

Moka Ödeme ve E-Para Kuruluşu A.Ş. 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Kanunu kapsamında lisanslı bir ödeme kuruluşudur.

Moka
Biz Kimiz?Moka'dan HaberlerMoka'da Kariyer

© 2022 Moka - Tüm hakları saklıdır. Site içerisindeki içerikler izinsiz kullanılamaz.

Moka 100%

İş Bankası Logo

kuruluşudur.

Bu web sitesinde kullanıcı deneyiminizi geliştirmek için çerezler kullanılmaktadır. Detaylı Bilgi